Villa te koop

1775000€

4 slaapkamers 450 vierkante meters

Immoweb code : 11489586
Immoweb code : 11489586

Overzicht

4 slaapkamers
2 badkamers
450 vierkante meters bewoonbare ruimte
1960 vierkante meters grond

Omschrijving

Statige villa met Franse allures + extra bouwperceel

Samen vormen de Frilinglei en Baillet-Latourlei de hoofdassen van Vriesdonk, een residentiële villawijk. Achter het Sint-Michielscollege, vlakbij centrum en met rondom brede, boomrijke lanen – één van de meest gewilde locaties in Brasschaat.

In het begin van de jaren ’50 ontwierp Arch. L. Michielsens op dit brede perceel een statig, neoclassisitisch bouwwerk. Hij integreerde alle kenmerken van deze architectuurstroming: uitgepuurde rechtlijnigheid, symmetrie en harmonie in blokvormige bouwvolumes.

Dat merk je al bij het binnenkomen in de hal met gastentoilet. In de prachtige, landelijke leefkeuken met Quoocker en imposant fornuis waan je jezelf zo in een Zuid-Franse manoir – inclusief handige ‘mud room’ om na het wandelen meteen je schoenen achter te laten. Ruime kelder met wasplaats.

In de gezellige living geniet je aan weerszijden van zitplaats, eetkamer en tv-hoek van de open haard en in de aangelegde tuin met garage, poolhouse, sauna, jacuzzi en terras is het altijd feest. Momenteel werd de bouwgrond van mee geïntegreerd in de mooi aangelegde, zuidgerichte tuin van de villa, maar wie dat wenst kan op het aangrenzende, reeds verkavelde bouwperceel met ingang via de Ternincklei nog een volledige nieuwbouwwoning creëren.

Op +1: master met dressing, badkamer en twee ruime kinderkamers met eigen badkamer. Vaste trap naar de 2de verdieping, met plaats voor één grote slaapkamer en extra badkamer. Wat nu de grote bergzolder is, kan je ook omvormen tot slaapkamer.

Neem contact op