Huis te koop

570000€

2 slaapkamers 107 vierkante meters

Immoweb code : 11483312
Immoweb code : 11483312

Overzicht

2 slaapkamers
1 badkamer
107 vierkante meters bewoonbare ruimte
5385 vierkante meters grond

Omschrijving

Instant zen in minimalistisch verbouwde tuilerie

In het departement Lot, tien minuutjes van middeleeuws koopmansstadje Figeac, op het kruispunt van belangrijke pelgrimsroutes (Camino, Chemin du Puy). Champollion Museum ter ere van de gelijknamige egyptoloog (van de steen van Rosetta). Ook mooi: Cahors, oud stadje met grotten en de indrukwekkende kalkhoogvlakten van Parc naturel régional des Causses du Quercy, beschermd UNESCO Géoparc.  

Vanaf de lange oprijlaan ontwaar je in de verte, op de heuvel, de door eiken omringde woning. Dit was vroeger een tuilerie, waar dakpannen met de hand werden gemaakt, op de knie gevormd en gedroogd. De oorspronkelijke bouw met gestapelde stenen bleef prachtig bewaard. De eigenaars lieten zich bij de verbouwing (‘12-’13) inspireren door de minimalistische architectuur van John Pawson: terug naar de essentie, volgens de moderne ecologische vereisten. Deze uitgepuurde elegantie, waar hout en steen de boventoon voeren, voelt erg natuurlijk en weldadig aan – een streling voor het oog én de ziel. Less is hier overduidelijk more.

Stel je voor: gastronomisch genieten met verse, zelfgekweekte groenten en fruit, in deze keuken die tegelijk eeuwenoud en modern aanvoelt. Verder op het gelijkvloers: twee ruime slaapkamers, toilet en badkamer (douche, lavabo). Wasplaats en berging. Garage met plaats voor één wagen – of maak jij er een atelier van? Trap naar de relaxruimte onder het mooie dak. Tuin met moestuin, fruitbomen, machtig panoramisch uitzicht en heerlijk terras onder de druivelaar/blauwe regen.

Neem contact op