Huis te koop

845000€

8 slaapkamers 432 vierkante meters

Immoweb code : 20211135
Immoweb code : 20211135

Overzicht

8 slaapkamers
3 badkamers
432 vierkante meters bewoonbare ruimte
215 vierkante meters grond

Omschrijving

Unieke herenwoning (432m²) met 8 slaapkamers, 3 badkamers...

Download reeds de videotour, het EPC, EK, grondplan en de asbestinventaris via de Wellimmo-site ("documenten")!

Het betreft hier een uitzonderlijke en goed onderhouden monumentale herenwoning (432m²) met gezellige en intieme Z-O stadstuin (70m²) in Antwerpen Centrum. De woning is gelegen op een zeer centrale locatie,in directe nabijheid van de grote invalswegen, openbaar vervoer, hippe horecazaken, winkels en scholen. De unieke ligging aan het Giraffenplein, met bijhorende zichten op de Zoo – en hoe kan het ook anders - de giraffen van de dierentuin, zorgen voor een spectaculaire beleving.

De herenwoning in neo-Vlaamserenaissance-stijl uit 1878 is opgetrokken in opdracht van Max Rooses, de toenmalige conservator van het Museum Plantin-Moretus, het ontwerp wordt toegeschreven aan stadsbouwmeester Pieter Dens.
De voorname woning met dubbelhuisopstand en een gevelbreedte van vijf traveeën, omvat drie bouwlagen onder een zadeldak (leien) en onderaards een ruime bruikbare kelder.

De typologie beantwoordt aan deze van een rijke burgerwoning en straalt binnen net als buiten een imposante statigheid uit, doorheen de jaren is er bijzonder veel aandacht besteed aan het onderhoud van de woning, dit verklaart de goede staat van zijn prachtige authentieke elementen.  In totaal treffen we tot 8 slaapkamers (afhankelijk van het gebruik), 3 badkamers, 4 toiletten en een aangename en onderhoudsvriendelijke stadstuin + bovenaan de nodige ruime terrassen.  Mits de no...
Renovatieplicht: nee

Neem contact op