Villa à vendre

629000€

2 chambres 161 mètres carrés

Immoweb code : 20111046
Immoweb code : 20111046

Aperçu

2 chambres
1 salle de bains
161 mètres carrés habitables
1346 mètres carrés de terrain

Description

Unieke architectenwoning op uitzonderlijke locatie

Deze exclusieve gezinswoning, van de hand van wijlen architect Jan Bruggemans, is een echt meesterwerk. Hij tekende de woning voor zichzelf en zijn gezin (in 1980) en woonde er zelf tot zijn overlijden in 2022. De woning stelt centrumgerichte ruimtes voor, waarbij bovenlicht en de dakvorm dit uitgangspunt ondersteunen. Hierbij werd belang gehecht aan herhaling en symmetrie als noodzakelijke voorwaarden om bewoning te stimuleren. De woning bestaat uit de verbinding van drie vierkanten van gelijke afmetingen. Ook Japanse invloeden zijn duidelijk aanwezig.

Het is opmerkelijk hoe bovenlicht elke ruimte in de woning de nodige beslotenheid geeft. Het grondplan van de woning bestaat uit een resem vierkante elementen rondom een centrale trap.  De woon- en leefruimtes en de keuken zijn gelegen op de gelijkvloerse verdieping. De slaap-, werk- en badkamer(s) werden bewust deels ondergronds gesitueerd. Een energiebesparende visie 'avant la lettre', doordat deze ruimtes winter en zomer de ideale temperatuur behouden. 

De locatie van de woning is uniek, te midden van de velden, teruggetrokken op het perceel.

Mits enige opfrissing en enkele toekomstgerichte ingrepen zal deze architectenwoning nog meer stralen in haar eenvoud.

Nieuwsgierig naar deze unieke woning op een even unieke locatie? Contacteer ons voor meer informatie of een bezoek ter plaatse!

Obligation de rénovation: no

Contacter