House for sale

545000€

3 bedrooms 225 square meters

Immoweb code : 20136932
Immoweb code : 20136932

Overview

3 bedrooms
1 bathroom
225 square meters livable space
1750 square meters of land

Description

Charmante architectenwoning op mooi perceel van 1750 m²

Sorry, there is no English translation. Deze bijzondere architectenwoning zal u zeker kunnen bekoren als u houdt van huizen met een ziel!
De woning is van de hand van architect Herman Haché, architect, kunst- en antiekkenner.
Wat u vooreerst zal opvallen is het stevige bouwwerk met zijn fraaie silhouet en aantrekkelijke gevels met o.a. historisch geïnspireerd metselwerk in diverse sierverbanden, waaronder: boerenvlechtwerk in de topgevels, vakwerk, witte steen rond raamkozijnen, raam- en deurbogen...en... nog wat Merksplasse geschiedenis: de gevelsteen is een antieke steen, gerecupereerd van een voormalige kleutersschool van de Kolonie in Merksplas.
Deze charmante woning staat op een mooi groot perceel van 1750 m², met achteraan vrij zicht op weilanden.
Via de prachtige voordeur komen we in de ruime inkomhal met bourgondische natuurstenen tegel. De eiken trap is een mooie blikvanger en de toiletruimte met handenwasser is afgewerkt met natuursteen en plafond met mooie moulure. De stijlvolle woonkamer heeft een oppervlakte van 50 m² en hier ligt een authentieke handgeschaafde massief eiken parketvloer. De eiken plafondbalken komen oorspronkelijk uit een Franse kerk en charmante moulures sieren het plafond van het eetgedeelte. De prachtige zuil en de elegante sierschouw in witte steen maken het tot een sfeervol geheel. De prachtige eiken binnendeuren bieden u een comfortabele doorgang van 1 meter. Via de woonkamer en ook via de ruime eetkeuken hebt u een mo

Get in touch